Hovedside

Leirskolen

Aktiviteter

Utleie

LEIRSKOLEBilder

Kontakt

 

Leirskolens  

4 årstider  

 

 

 

 

 

 

Årstidene

 

BRINGSVÆR LEIRSKOLE HAR SESONG OG AKTIVITETER HELE ÅRET !!

SESONG LEIRSKOLE = Høst, Vinter og Vår

 

TEMA LEIRSKOLE = Mobil leirskole, Juleleirskole eller skreddersydde temaer

 

 

August/september

 

Garn- og ørretfiske, bading, roturer, kanopadling, kano-orientering, leik, kasseklatring, bål og knivbruk, gårdsbesøk, topptur, på ”gjengrodde stier”, lavvuovernatting

 

 

 

 

 

    

 

 

Oktober / november

       

 

Garn- og ørretfiske, jakt-sti, stamp, roturer, kanopadling, kano-orientering, natt-orientering og mørkelek, kasseklatring, bål og knivbruk, gårdsbesøk, topptur, på ”gjengrodde stier”, lavvuovernatting.

 


 

Januar februar mars

 

Skøyting i skumringa                            

Ski, skøyter, truger eller til fots avhengig av snø, is eller barmark !! Aktiviteter kan være: Skileik, skiinstruksjon, stell og smøring av ski, skøytetur, ski eller skøyte- orientering, isfiske, natt-orientering til fots eller på truger, jaktsti, gårdsbesøk, topptur, bål og kniv, dyrespor, lavvuovernatting, stamp.

 

  Stamp med snøbading er populært vinterstid

 

 

April mai juni

 

Skitur i april?, orre og tiurleik?, Garn- og ørretfiske, bading, roturer, kanopadling, kano-orientering, leik, bål og knivbruk, gårdsbesøk, topptur, på ”gjengrodde stier”, lavvuovernatting.

 

                Kanopadling i Røynelandsvannet

 

 

Mobil Leirskole

 

August og september, mai og juni:
En kulturhistorisk ferd der du hele tida er på farta og innom 5 kommuner i Agder; fra innland til kysten. Mest på sykkel, men også med museumsjernbanen fra Grovane til Røyknes, overnatting i gapahuk på Gåseflå, kløvhest på den eldste ferdelsåren i Setesdal, ”Fjellmannsvegen”, fram til Bringsvær.

 

Ei natt inne på leirskolen og så videre på sykkel ned til Søgne, postveien og gapahukleiren ved Donevann. Skomagerkniben og Paulines Heller besøkes siste dagen på vei til avslutning i Helleviga. Opplegget er i samarbeid med
Midt-Agder Friluftsråd.
 

Ombordlasting på Grovannet stasjon

 

 

Desember

 

JULELEIRSKOLE:
Juleforberedelser med utgangspunkt i bygdas tradisjoner: Hente juletre, julebakst, juleverksted, julelåget (bål), gårdsbesøk, kanefart, lefsebaking, badestamp og julebord.

Ellers leirskoleaktiviteter avhengig av snø / is / barmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedside

Leirskolen

Aktiviteter

Utleie

LEIRSKOLEBilder

Kontakt