Bilder fra Bringsvær leirskole 2010

 

Sjøstrand skole uke 23

3. juni 2010

 

Flere bilder under teksten..

 

Mandag:

Klokken er halv ti og de 53 elevene fra 7. klasse på Sjøstrand skole dukker opp på parkeringsplassen utenfor skolen. Alle er i svært godt humør, og tar et par sanger om bord på bussen. Etter 45 minutter med busstur, sang, og kanskje litt kvalme, var vi endelig fremme på den fantastiske leirskolen Bringsvær. Det første som møtte oss var to små, søte tåtelam som skrek etter oppmerksomhet. Alle elevene ble tildelt hver sine rom, og de fleste virket svært fornøyde med rommene sine, og ikke minst romkameratene. Etter og ha blitt kjent med lederne og funnet seg til rette, fikk vi et kanokurs. Kano var kjempegøy, og etter å ha kjørt over til andre siden av vannet tråkket vi opp en sti, og etter 2 kilometerne med stikkete busker, sleipe sumper, kom vi endelig frem, og vi padlet tilbake. Da vi kom hjem så fikk vi de flotte alternativene bading, fisking, eller rett og slett avslapning/leking! Vannet var kjempe deilig, og fisk var det i vannet! Det fant vi ut av da en av de som fisket fikk en 328 grams ørret på kroken. Til middag fikk vi nydelige fiskekaker med poteter, og salat. Det var nok de beste fiskekakene 7. trinn på Sjøstrand noensinne hadde smakt! Desserten var like god, nemlig krokan-fromasj.

 

Tirsdag:

Klokken kvart over sju ble de som hadde lagt ut garn dagen før vekket, for å trekke det opp. 20 ørret ble trukket opp av Røynelandsvannet. Etter å ha spist frokost, som forresten var kjempegod, sløyet vi fisken, og renset garnene. De fleste var med å sløyet, og mange synes det var ekkelt i begynnelsen, men det kom de over, og sløyet som de aldri hadde sløyet før. Etter å ha stappet de ny-sløyede ørretene inn i sølvfolie, tok vi turen ned til lavvuen  og grillet ørretene. Fisken var knallgod, og mange som ikke likte fisk til vanlig synes denne var god. Etter at vi hadde grillet, hadde vi kano-bingo! Dette var en kjempeartig lek, og tror faktisk at alle kanoene klarte å holde seg den rette veien (ikke opp-ned.) Det var ikke alle som fikk bingo, men spenningen var der blant alle. Etter litt bading og fisking, var det tid til middag. Vi fikk kjøttboller i brun saus, og poteter. Dagens dessert var hjemmelaget gelé med vaniljesaus.

 

Onsdag:

Vi ble vekket halv åtte, og en time senere var det tid for frokost. Frokosten smaker alltid like godt! I dag skulle vi på tur til Tjomsås gården. Det var så mange kule kuer der! Etter det gikk vi videre til Røystadknuten. Det var fantastisk utsikt fra den bygningen man klatrer opp i! Det sies vel at man skal kunne se sjøen i Kristiansand derfra! Vi dro hjem igjen like glade og fornøyde, som da vi startet. Etter 5 timer i skogen kom vi hjem til leirskolen, og da var det bare og kaste på seg badetøyet igjen! Middagen ble som vanlig servert halv seks, og dagens rett var kylling og ris. Desserten var fruktsalat med krem. Noe godt som mettet sultne mager! Etter middag fant guttene frem sin feminine side, og lot seg sminkes. Etter my hard jobbing fra jentenes side, så det endelig ut til at guttene hadde funnet litt stil. Så neste sesong av ”Jentene på Toten” spilles mest sannsynlig inn på Bringsvær. Enda litt uteaktivitet ble det etter mat, og halv ni ble det underholdning i peisestua for alle penga! Klokken halv elleve la elevene seg for siste gang i senga, og de som skulle sove i lavvu, gikk dit.

 

Torsdag:

Vi stod opp litt senere enn vanlig, og vi gikk IKKE til matsalen. Vi fikk bare en yoghurt i kursrommet, og hadde et lite møte der. Etter det pakket vi sakene våre, og vasket ut. Så fikk vi varm lunch i matsalen, og takket farvel med Bringsvær leirskole for siste gang. Men vi sa egentlig ikke farvel, vi sa ”på gjensyn.” Det betyr at vi kommer tilbake!

 

Vi takker Bringsvær leirskole for en fantastisk uke, og minner, og erfaringer som vil vare livet ut. Takk J

 

 

Av Mathea Fennefoss Johnsgård og Jakob Fougner Engebretsen