Bilder fra Bringsvær leirskole 2010

Foto: Bringsvær leirskole

 

Bringsværtur for 7.trinn på Strømme skole uke 41

14. oktober 2010

 

 

Vi på Strømme skole har hatt et fantastisk opphold her på Bringsvær. Det har vært veldig gøy og deilig og være så mye ute i naturen disse dagene her oppe.

 

Vi ankom Bringsvær på mandag formiddag med buss, da ble vi møtt av Thor, han delte ut rom og viste oss rundt på leirskolen. Denne dagen padlet vi også og satte ut 7 garn.

Middagen var deilig med fisk, poteter og salat. Desserten var også i toppklasse med krokanfromasj.

 

Neste dag sto vi opp klokka 07:30, kledde oss og var klar for en ny spennende dag. Vi startet dagen med en kjempegod frokost. Jakt og fiske ble dagens tema. Vi skjøt på blink og hadde jaktsti med forskjellige spørsmål. Senere dro vi opp garnene, der lå 109 fisk og uheldigvis for fiskene ventet grillen senere. Blodet sprutet når vi renset fiskene og gjorde dem klar for bålet.

Fiskene ble tatt med til lavuuen, grilt på bålet og spist med stor matlyst. Middagen var helt nydelig i dag også. Dagen ble avsluttet med skumringstur i kano og nattorientering.

 

Onsdagen ble begynt på samme vis med nydelig frokost. Denne dagen ble også en suksess med tur til Ropstadknuten og Tjomsås gård, der vi ble slikket av kalver. Når vi kom hjem ventet kylling og ris til middag. Desserten var sjokoladepudding med vaniljesaus. Etterpå ble stampen varmet opp og vi nøt tilværelsen. Det var også underholdning som fikk de fleste til å le. De som ville ble senere tatt med i lavuuen. Vi var rundt 10 stykker som hadde det veldig gøy. Mange var klar for å døgne, alle sloknet, men noen tidligere enn andre.

 

Denne dagen er vår siste her oppe. Det er trist å måtte reise hjem igjen. I dag samles vi i kursrommet for beskjeder og yoghurt. Pakkingen begynte med en gang etter møtet.

Vaskingen gikk unna i en forrykende fei. Snart er det lunsj og vi gleder oss til den gode maten her oppe. Senere blir det kåring av ”snusen” og kanobingo før vi drar hjemover.

 

Vi fra Strømme Skole takker for et supert opphold her på Bringsvær. Våre hjerteligste takker til lederne som har tatt så godt vare på oss under oppholdet.

 

Hilsen Strømme Skole.