Bilder fra Bringsvær leirskole 2010

Foto: Bringsvær leirskole

 

Torridal skole uke 43

28. oktober 2010

 

På mandag så kom vi til Bringsvær. Vi begynte først å bli kjent med rommet vi fikk og pakket ut tingene våre. Vi ble kjent med lærerne her også nokså fort, og de var veldig hyggelige alle sammen.

 Vi fikk vester og årer for å ro i kano. Vi satte ut garn og rodde litt for oss selv. På slutten av dagen så fikk vi fritid fram til klokka halv 9, da hadde vi nattorientering.

 På tirsdag hoppet vi oppi kanoene igjen for å sjekke om det var noen fisk i garnet. Og ja det var det, vi fikk 31 ørret. Når vi skulle  flå de var det mange som var kresne med å ta i fisken, men det gikk til slutt. Alle fikk en fisk hver og det  gikk nokså fint. Vi drev også å lekte litt med fiskene. Vi puttet foreksempel en fisk inni munnen på en annen fisk. Det var veldig morsomt å se på.

Vi gikk til lavvoen og spiste fiskene og koste oss med fisken, niste, pinnebrød og pølser som vi hadde på bålet. Senere på dagen så hadde vi en jaktsti og skyting med gevær. Vi var delt opp i fire grupper og gruppe 4 vant! Vi gikk ca. 1.5 kilometer i skogen. Vi fulgte noen røde merker som hang på trær og busker. Vi vasset i myr og sølepytter.

 På onsdagen gikk vi en 8 kilometer lang tur. Vi gikk på en sti opp til Ropstadknuden. Egentlig så kunne vi se helt til byen, men det var så tåkete at det ikke gikk ann. På vei ned til Ropstadgården stanset vi med Kjerran og Thor fortalte en liten tulle historie til oss. Endelig kom vi fram til gården. Vi gikk inn i fjøset og så de små kalvene og det super high tek fjøs. Kuene hadde en egen melkeplass, matplass, spa-avdeling og masse annet.

  Når vi gikk ut var det en i klassen som hadde klart å sette seg fast i en myr så han måtte nesten bli dradd opp av et helikopter. Han måtte nesten gå fra støvelen i myra. Vi drasset han med oss, og gikk 3 kilometer tilbake igjen.

 På torsdag har vi ryddet og vasket og gjort klart til de neste som skal på leirskolen. Vi har hatt frunsj som er frokost-lunsj. Nå skal vi snart reise men allerførst litt kano padling og aktivitet ute.

 

Med en stor hilsen takker vi for oss Torridal skole 7 trinn.

 

 

PS: Til lærer..  Send gjerne bildene direkte til tom@garman.no