Bilder fra Bringsvær leirskole 2011

Foto: Bringsvær leirskole

 

Presteheia skole 7 trinn

17. februar 2011

 

 

Mandag

Vi ankom på Bringsvær mandag 14. februar klokken 11.00.

Da ble vi først møtt av Leni og Thor, og fikk sett rommene våre. Noen sov i nybygget og andre i hovedhuset. Rommene i nybygget er oppkalt etter steder rundt omkring i nærheten mens rommene i hovedhuset er oppkalt etter beboelsesstedene til forskjellige dyr. Vi fikk litt tid til å bli litt kjent og så møtte vi opp i kursrommet for å få litt informasjon og for å bli bedre kjent med hverandre.

Vi gikk en rundtur på ski, og så blant annet lavvoen og gikk over Røynelandsvannet tilbake. Leni og Thor boret hull i Røynelandsvannnet og noen stakk hånden nedi! De sa at vannet var iskaldt, men egentlig var det bare 2 C.

Middagen den dagen var fiskekaker med poteter og salat og det var kjempegodt. Desserten var krokanfromasje med vaniljesaus. På slutten av dagen hadde vi nattorientering med truger, vi skulle finne ett løsningsord som hadde noe med Bringsvær å gjøre og var på dialekt.

På fritida hadde vi kaker og underholdning med klassen. Siden vi hadde hatt nattorientering hadde vi mindre fritid den dagen.  Selv om vi bare hadde vært der i en dag føltes det nesten som ferie! Den natten sov vi veldig kort og noen gikk til og med i søvne!!!

 

 

 

 

Tirsdag

På tirsdag ble vi vekket allerede klokken 07.30, noe som var alt for tidlig! Mens vi spiste frokost var ’’Inspektør Snusen’’ rundt i rommene og så. Under morgensamlingen fikk vi informasjon for dagen og ’’Inspektør Snusen’’ delte ut karakter for de forskjellige rommene, alt etter hvor ryddige de var. Den dagen skulle vi først renne ned en ’’kjempeskummel’’ bakke og etterpå ha litt teori om skismøring. Bakken var dessverre så full av løs nysnø at vi ikke fikk noe god fart og for det meste bare datt. Det var så iskaldt ute at det var skikkelig deilig å komme inn; selv om vi skulle ha undervisning. Leni lærte oss forskjellige ting om smøring og hun lurte noen av guttene til å bruke skiklister isteden for hårvoks. Da vi etterpå måtte ut igjen for å ha Skibingo var det vanskelig å gå ut i kulda igjen.

Til middag var det kjøttkaker med poteter og grønnsaker og til dessert hadde vi gelé med vaniljesaus.

Fordi vi hadde vært ute så mye var det kjempedeilig med fritid og underholdning etterpå.

 

 

 

 

Onsdag

Vi stod opp på onsdag som vanelig, og ryddet rommet så det var klart til inspeksjon. Så stelte vi oss og gikk opp for å spise frokost og lagde matpakker till turen. Så dro vi på skitur til tjomsås gård. Der var det mange kuer, sauer, noen hester, noen høner og en hane, og to katter, og en hund. Hunden, Vargi var også med. Når vi skulle tilbake gikk noen opp til Ropstad knuten, mens andre gikk rett hjem. Da vi kom frem hadde vi underholdning og mange sminket seg i ansiktet med forskjellige farger.  Noen skrev puuz i panna, mens andre skrev rumpe. Vi badet også i stampen. Det var veldig kaldt, men gøy.

 

 

 

 

Torsdag

På torsdag hadde vi bare et kvarter på å stelle oss. Etterpå måtte vi alle samles på kursrommet. Da fikk vi youghurt og fikk forklart hva vi skulle gjøre i dag. Så gikk vi tilbake på rommene våre og ryddet sånn at alt var klart for inspektør snusen. Så spiste vi middag og fikk diplomer. Etterpå var vi ute å sto på ski i kuleløypa og i skiløypa. Så var det tid for å dra hjem. Alle har hatt et veldig fint opphold her.