Bilder fra Bringsvær leirskole 2011

Foto: Bringsvær leirskole

 

Kringsjå skole uke 44

2. september 2011

 

Første dagen til Kringsjå på Bringsvær ble vi vist frem i rommene.

Det var store rom og fint oppusset.

Vi fikk litt system på hva vi skulle gjør fram over på dagene.

 

Dag 2

Vi var i lavvoen og så oss rundt, det er en stor lavvo med plass til 25. vi koste oss med solbær toddy og sløyd fisk.

Etter det var vi på jaktsti og svarte på spørsmål, vi skjøt også på elgblink med skiskytter-gevær.

Senere var vi på KanoBingo med gevinst til de som fikk bingo/dobbelbingo.

Dag 3

I dag fikk vi kakao til turen til Tjomsås.

Først måtte vi gå 3km til Tjomsås gård på en grus vei.

Når vi var kommet fram fikk vi blitt mer kjent med alle dyrene som var på gården. En av geitene skulle få barn men den kunne kanskje miste den på grunn av den kom seg løs og begynte løpe vilt rundt på gården. Litt om kuene, kuene bodde ca.5-10 kuer i hvert bur/rom. Det var ca.150 kuer/okser/kviger.

Vi fikk et godt opphold på Tjomsås gård å måtte gå videre for å rekke middagen på Bringsvær. Vi gikk inn på en gjørmete sti med bæsj.

Så kom vi inn i skogen der hvor det var masse gjørme og myrer. Vi gikk helt til vi stoppet med Tjerran der hvor det var et gammelt hus som liknet på et dokkehus inni.

Vi fortsatte veien oppover en sti helt til vi kom til en gjørmepytt som het norlipytten fordi sønnen til Tom Norli satt seg fast der og mista støvelen der. Men de fikk den opp igjen etter masse stev og draing. Nå som vi var på toppen var det fullt av tåke og et tårn. Veldig kjedelig at vi ikke fikk sett utover havet og den omvendte båt. Vi kom tilbake til Bringsvær og fikk mat og godteri. De som ville kunne sove i lavvo.

Dag 4

Nå har vi hatt et kjempefint opphold og har kost oss veldig mye på Bringsvær leirskole. Vi har måtte vaske rommene og spise yoghurt til frokost. Til lunk fikk vi rester fra middagene og desserten. (Husk alltid spis opp!).

Etter at vi hadde spist vant noen konkurransen om å få finest rom og det var Eivind S, Fredrik T og Matias K (Ulvehiet).

Tusen takk for et fint opphold, hilsen Jostein og Eivind S.