Bilder fra Bringsvær leirskole 2012

Foto: Bringsvær leirskole

 

Hellemyr skole uke 4

26. januar 2012

 

Mandag 23/1 2012

 

Vi kom til Bringsvær mandag rundt klokka elleve. Det første som ble gjort var at vi ble delt i grupper som skulle sove på samme rom. Så var det litt informasjon i kursrommet, og endelig var det tid for lunch! Etter lunchen dro vi ut i snøen og sto på ski, og koste oss. Vi var ute helt til klokka fire. Så var det tid for en rask dusj, litt fritid og så middag. Til middag fikk vi sei, poteter og salat, det smakte vidunderlig! Til dessert fikk vi herlig sjokolade formasj, med vanilje saus. Tiden fløy og det ble tid for tannpuss og nattaklemmer. Klokka elleve var det roooo og vi sovnet raskt.

 

Tirsdag 24/1

 

Klokka 07:30 ble vi våknet med en ku bjelle. Vi dro puta over hodet for alle var kjempe trøtte! Men læreren kom inn på rommet og rista med bjella så vi måtte stå opp! Det var en deilig frokost 08:30, og vi smurte niste til senere på dagen. Etter frokosten skulle vi på skitur ned til vannet. Der hadde vi skibingo. Det var mange som fikk bingo, og det syntes Leni var litt uvanelig. Når skibingoen var ferdig sto vi på ski opp til lavvoen. Der hadde Thor gjort klart bål og pinnebrød. Vi koste oss veldig med lunchen og masse pinnebrød. Til middag fikk vi karbonader og poteter i brun saus, det smakte fantastisk! Til dessert fikk vi frukt coktail som også smakte veldig godt! Da klokken nærmet seg åtte, så var det på med truger for vi skulle ha natt orientering. Alle var utslitte etter orienteringen. Klokka var blitt så mye at vi måtte legge oss J.

 

Onsdag 25/1

 

Onsdag ble vi vekket litt roligere enn dagen før, vi ble nemlig vekket  av at det kom en lærer inn og sa ”god morgen alle sammen”. Det var en herlig frokost igjen, og vi smurte niste. Vi lagde ostesmørbrød som skulle varmes på bålet på Tjomsås gård. Så etter frokosten var det på med ski på beina, og vi gjorde oss klare til å dra til Tjomsås gård. Det var en 3 kilometers tur opp dit. Da vi kom fram ble vi tatt godt i mot av Gudbjørg som eier gården. Hun viste oss rundt før vi fikk gå dit vi ville. De hadde kuer, hester, kaniner, geiter, sauer, høner, katter og en hund. Vi koste oss med dyrene. Geitene hadde nettopp fått unger så de koste vi oss med. Det hadde faktisk kaninene også, kaninungene var kjempe søte og pelsen var myk og god å ta i. De som ville fikk til og med putte hånda oppi munnen til en kalv. Det var ganske slimete. På vei hjem dro de fleste innom Ropstadknuten, så til sammen ble det en 10 kilometers tur for de som tok utfordringen. Selvfølgelig var alle slitne etter turen og vi slappet av. Rett etter middagen var det tid for bading i stampen! Det var deilig! På kvelden i ni tida samlet vi oss i peisestua for å spise godteri og drikke brus. NAM! Der inne var vi helt til halv elleve, altså langt over leggetid! Så det var raskt i seng da vi var ferdige.

 

Torsdag 26/1

 

Vi fikk lov til å sove litt lenger i dag, helt til klokka åtte, det var deilig! Så var det raskt inn i kursrommet for å få informasjon om hvordan vi skulle vaske og rydde rommet. Når vi var ferdige der var det bare å sette i gang. Vi måtte bære ut bagasjen før vaskinga kunne begynne. Etter at vi endelig var ferdig, skulle vi spise lunch. Det var kjempe godt! Vi fikk kylling og pytt i panne. Bussen vår kom i ett tiden og da var vi klare for å dra hjem J

 

Tusen takk for flotte dager her på Bringsvær!