Bilder fra Bringsvær leirskole 2012

Foto: Bringsvær leirskole

 

Hånes skole uke 5

2. februar 2012

 

Mandag

Vi ankom Bringsvær 30.1.12. Aller først ble vi kjent med stedet og hvor ting var, hvordan løypene så ut, og sånt. Vi var på skitur rundt området, og så på lavvoen og vannet. Vi spiste utrolig god mat til middag, og alle var mette og fornøyde.  Senere på kvelden etter middagen, gikk alle sammen må nattorientering i skogen, og skulle finne det hemmelige ordet, og snakka sammen. Vi hadde det utrolig gøy etter det også, da alle samlet seg i peisestua og spilte kort og lignende.  Vi fikk diverse beskjeder av Leni og Thor etter det også, så gikk vi tilbake og spilte kort igjen. Litt før vi skulle legge oss så gikk alle rundt på rommene til hverandre og snakket litt og sånt før vi skulle legge oss. Klokka elleve så skulle det være ro, så vi fikk nok søvn til dagen i morgen.

Tirsdag

I dag skulle vi gjøre litt av hvert. Da alle var klare skulle vi ha orienterings- skibingo. Det var en super innsats fra folk, og noen fikk til og med dobbel bingo! Så satt vi i lavvoen og spiste og drakk saft. Vi grillet og pinnebrød vi hadde fått av Olene. Etter en stund gikk vi til Røyneland Gård. Der prøvde vi å stå i lang rekke på ski ned en bakke. Vi slo rekord med 26 av 28 personer. Det var gøy!!! Turen til Røyneland var og med en lang bakke, og det var stor innsats på vei opp og ned. Da vi kom hjem var det skileik. Så til slutt var det middag. Vi fikk deilige kjøttboller med brun saus. Og med deilig dessert. På kvelden hadde vi kosetime. Vi lekte forskjellige leker sammen, og en gjeng hadde en sketsj. Så gikk og litt tid med til kortspill, som er en slager. Vi hadde rett og slett enda en fin dag her på Bringsvær.

 

Onsdag

Til nå hadde vi gjort utrolig mye gøy, men nå kom dagen hvor nesten alle gledet seg mest til. Vi skulle først til gården Tjomsås. Besøket oppå gården ble en suksess. Vi fikk sett kuer, sauer, høner, kaniner, hester og mange flere dyr. Det viste seg at det var noen som fikk veldig lyst ti å bli bonde. Omsider skulle alle opp på Ropstadknuten, og det klarte vi! Der oppe var det en fantastisk utsikt. Vi så hoppbakken på Sandrip og Kristiansand. Etter en stund bar det ned igjen til Bringsvær. Folk suste nedover bakkene og det var en fantastisk tur! Til middag fikk vi deilig kylling. Og det falt veldig i smak hos alle. Vi fikk også en deilig gele. På kvelden var det tid for å bade i stampen. Det var en stor suksess! De fleste hoppet i snøen og så bar det rett oppi stampen igjen. Det var en deilig temperatur i stampen. På kvelden satt alle og koste seg i peisestua med noen spill. Alle syntes denne dagen hadde vært en super dag!

Torsdag

Alle var bittelitt nedfor i dag, fordi vi skulle dra. Vi rydda og vaska, og litt senere spiste vi utrolig god mat. Det er egentlig ikke så mye å si, for vi har ikke gjort så mye før vi skal reise.  Vi hadde også en konkurranse om beste rom, og første premien vant Solveig, Hannah, Aleksandra, Silje og Malin. På rommet ’’Einstabland’’. Vi ble veldig sjokka når vi fikk vite hvem som fikk siste premien, og det var Bodil! Så begynte egentlig alle å kose seg, og lo så det skakk. Vi har skrevet i gjesteboka til Bringsvær, og har vært ute. Vi nøt den siste dagen på Bringsvær, før vi tok bussen hjem.