Bilder fra Bringsvær leirskole vinteren 2013

Foto: Bringsvær leirskole

 

Hånes skole

uke 7 2013MANDAG (Bleona): Vi møtte på skolen halv 10. Så tok vi bussen til Bringsvær leirskole.

Bussturen varte i ca. 1 time. Da vi var fremme, tok vi bagasjen vår og gikk på hvert vårt rom og la på plass tingene våre. Så kom Thor (rektor) med bjella si. Når det ringer i bjella betyr det at vi må møte på kursrommet (Lyttekrok). Da fikk vi litt info om dagen i dag og regler o.l. Etter på gikk vi alle ut på ski. Vi delte oss i to grupper. Vi lekte “alle mine duer” på ski. Litt etter på lærte Leni (lærer) om hvordan man lager hull i isen. Da prøvde vi å stikke hånden i hullet og holdt den i 1 min. Det var veldig kaldt. Etter det hadde vi skileik. Så samlet vi oss og spiste middag. Da møtte vi Olene (kokken) som lagde en deilig middag. Vi fikk servert ris-panert sei med poteter og salat. Til dessert fikk vi gèle med vanilje saus. Etter det hadde vi natt-orientering. Da skulle vi ut i mørket og lete etter bokstaver som ble til et ord. Vi kunne bruke: truger, mini-ski, ski eller bare gå vanlig. Det var veldig gøy. Når vi var ferdige samlet vi oss i peis-stua. Da fikk vi frukt også spilte vi kort og mye annet. Når klokka nærmet seg 10 måtte alle sammen til rommene sine. Vi fikk lov til å lese/snakke. Det skulle være ro i vært rom klokka 11.
 


TIRSDAG (Julie): På tirsdag våknet vi 07.30 og begynte å rydde rommene våre, som vi seinere fikk karakterer på. Etter vi hadde ryddet rommet og stelt oss, fikk vi beskjed om at vi skulle møtes i peisestua. I peisestua spilte vi kortspill mens vi ventet på at frokosten ble klar.

Til frokost fikk vi masse forskjellig, som foreksempel var: Frokostblanding, hjemmelaget leverpostei, gulost og kjøttpålegg (pluss masse mer), vi måtte også huske å smøre god niste.. Etter dette hadde vi skibingo og skileik. Vi gikk på ski til Røyneland, der hadde vi også skileik. Vi prøvde å sette rekord i å renne i lenke, men det ble misslykka.. Vi hadde masse gøye aktiviteter og hadde det kjempe gøy! Så skulle vi ha “tuppekos” det var da vi sto tett i tett og snakket.. Leni (lærer) delte ut sjokolader til alle sammen før vi dro hjem igjen til leirskolen. Da vi kom hjem var det skileik for de som ville, men det var også lov å være inne. Litt etter det fikk vi middag, som var kjøttkaker i brunsaus.. Vi fikk rekord i hvor mange kjøttkaker i spiste. Vi spiste nemlig opp alle sammen som var over 200 kjøttkaker! På kvelden ble alle samlet i peiserstua, der det ble satt ut kjeks, frukt og chips. Det ble dessverre ikke nok til alle, siden noen var veldig grådige og tok alt sammen, men heldigvis ble resten av kvelden helt super! Så ble 22.30 og vi måtte legge oss, mens vi gledet oss til neste dag!
 


ONSDAG (Eric): Vi  ble våknet 07.30 og så begynte vi å rydde på rommene. Da vi var ferdige gikk vi inn i peisestua og satt å ventet. Etterhvert ble vi hentet inn til matsalen, og satt og spiste frokost. Da vi var ferdig med å spise så skulle vi inn i kursrommet får å få karakterer på rom ryddingen og info om dagen. Vi dro avsted til en gård med navn Tjomsås gård og der så vi mange forskjellige dyr og blant annet en ku fødsel. Vi var også på et fjell som heter Ropstadknuten. Tobias H og Fredrik gikk en ski tur med Thor, så sa han at han var 3 ganger Norges mester i skiskyting. Da fikk Tobias H og Fredrik  rare reaksjoner når han sa det.
Da vi hadde vært der i noen timer skulle vi dra hjem til Bringsvær igjen.
Leif vaktmester fyrte opp stampen. Vi badet og koste oss. På kvelden hadde vi frukt og godteri.

 


TORSDAG (Fredrikke): Vi ble våknet kl 08.00. Så gikk vi til kursrommet 0830, og fikk en yoghurt. Etter vi hadde fått yoghurt, skulle vi pakke tingene våre, og vaske og rydde rommene våre. Da vi var ferdig med og vaske og rydde rommet var vi ute og hadde frilek før vi skulle spise lunsj. Maten vi spiste var restemat. Vi sang også for Anne Brit (kokken), som har bursdag til lørdag. Da vi spiste fikk vi også vite hvem som vant rom konkurransen (konkurransen gikk ut på hvilket rom som hadde ryddet best alle dagene, vi fikk karakterer hver dag). Rommet som vant var Ropstad (Fredrikke, Julia, Frida og Madelen) Da vi var ferdig med å spise, skrev vi i gjesteboka til bringsvær, så var vi ute litt før bussen kom å hentet oss.

Bussturen hjem tok ca. 1 time.

 

Tusen takk for en fantastisk tur og opplevelse. Vi har hatt det veldig gøy.