Bilder fra Bringsvær leirskole vinteren 2013

Foto: Bringsvær leirskole

 

Presteheia skole 7. trinn

uke 50 2013


På mandag ca. klokken 11 kom bussen fram, det var ikke mye snø så vi fikk ikke gått noe på ski, alle var spente for vi hadde gledet oss veldig lenge.
Vi fikk vite alt om hvor peisestua, matsalen og andre rom var,
senere på dagen skulle vi gå helt opp til toppen av Ropstadknuten, men dessverre var det ingenting å se på fra toppen fordi det var så mye tåke.
På kvelden gikk vi nattorientering og noen syntes det var skummelt men det var mest gøy. Til middag fikk vi nydelig sei.
 


På tirsdag delte vi oss inn i to grupper, den ene gruppa skulle hogge juletre, mens den andre gruppa skulle gjøre klar lavvoen og sjekke isen om den var trygg.

 


Da vi kom ned til lavvoen tok vi alle reinsdyr skinnene og granbar rundt i hele lavvoen,
det var veldig koselig og Leni hadde tatt med fuglenek som vi pyntet med litt rundt,
rett etterpå gikk vi ned til isen for å sjekke om den var trygg, Mari gikk ut på isen mens alle andre satt og skrek at hun ikke skulle gjøre det, heldigvis var isen 12 cm tykk så alle andre kom utpå.
Vi ble delt inn i to grupper og den ene skulle ha juleverksted mens den andre lagde lefser sammen med to skjønne 80-åringer.
Senere på dagen fikk vi risgrøt til middag, men på kvelden var alle spente fordi nå gjorde Tor klar stampen, det var veldig deilig og varmt! Og alle koste seg, og sang julesanger.På onsdag skulle vi gå til Tjomsås gård, det tok en stund å gå men vi hadde et langt stopp inne i en skog, vi tente bål og samarbeidet på grupper, de som hadde laget ostesmørbrød fikk legge de på bålet og spise dem etterpå.
Senere gikk vi videre med bare 700 meter igjen.
Da vi kom på gården fikk vi en omvisning og fikk sett på alle dyrene, de som ville kunne ta hendene sine inn i kalvenes munner.
Vi fikk ri på hester og klappe de søte små kattene, etterpå hadde vi gløgg og pepperkaker.
På veien hjem tok vi med oss barna fra Tjomsås gård. Da vi hadde kommet halvveis tente Leni fakler til alle som ville, og vi gikk i fakkeltog hjem.
Da vi hadde kommet hjem gjorde vi oss klare til julemiddag med hele klassen og familien Løvdal fra gården. Vi hadde gode toastmastere, mange flotte taler, og ikke minst utrolig god mat. Til dessert fikk vi deilig riskrem med hele fire mandler og marsipangris til de heldige vinnerne. Etterpå sang vi for bursdagsbarnene Mari og Morten som fylte 12 år!
Så hadde vi litt underholdning og kos i peisestua.
Så gikk vi til sengs.

På torsdag våknet vi, og gjorde oss klare. Så møtte vi til undervisningsrommet, og spiste yoghurt. Etter det var det selvfølgelig vasking og pakking og sånt. Da vi var ferdig med det spiste vi lunsj med pytt i panne og deilig mat. Til slutt hadde vi uteaktiviteter, så var tiden kommet. Bussen kom og vi måtte hjem. Men vi vil takke Leni, Tor og alle dere andre for at vi har fått opplevd denne fantastiske opplevelsen, Tusen takk for oss.