Bilder fra Bringsvær leirskole vinteren 2014

Foto: Bringsvær leirskole

 

Voiebyen skole 6. trinn

uke 12 2014

 

Mandag

På mandag morgen gikk alle på sjette trinn på bussen, på vei til Bringsvær. Når vi var framme, fikk vi en varm velkomst av de som jobber på leirskolen; Thor, Leni og valpen Thelma. Thor og Leni viste veien til rommene. Så gikk vi på ski, på en bli kjent-tur. Vi gikk ned til isen og boret hull i den og matet fiskene med reker. Det var kjempegøy!  Vi hadde strålende sol og skikkelig påskevær! Til middag, fikk vi fisk og sjokoladefromasj til dessert. Om kvelden hadde vi nattorientering. Det var skummelt, men gøy!

Tirsdag

Vi ble vekket klokken halv åtte om morgenen. Vi smurte niste, og spiste frokost, som var kjempegodt. Og i mens vi spiste, var det en inspektør, inspektør Snusen, som gikk rundt og kikket i rommene våre for å gi karakterer om hvor ryddig rommene var. Etter frokosten, skulle alle i kursrommet for å få vite om de hadde gjort det bra eller dårlig. Senere på dagen, fikk vi lov til å velge mellom ski-bingo eller is-fiske, og selv om vi ikke fikk noen fisk, var det kjempekoselig.  Så gikk vi til lavvoen og grillet pinnebrød. Senere gikk vi til Røynland gård og rant ned i mens vi holdt hender i lang, lang rekke. Når vi kom hjem, verket beina etter den lange skituren. Middagen kom, og det var karbonader på menyen og gelè til dessert.

Onsdag

På onsdag var det tid for topptur til Robstadknuten, hele 485 m.o.h.  Vi ble svette i oppoverbakkene selv om det var vind og lett regn. Vi rant derfra ned til Tjomsås gård. Det ble mange knall og fall i bakkene. Når vi kom til gården fikk vi møte kuer med egen spaavdeling, kalver, sauer, høner, katter, kaniner og en hund. De som ville kunne ri på hest. Det ble kylling til middag og is til dessert. Senere fikk vi bade i stampen og spise godteri. De som ville, hele 13 stk, overnattet i lavvoen.

Torsdag

Vi måtte vaske og rydde rommet på siste dag av klasseturen. Vi hadde skilek og det var kåring av rommet med beste karakterer gjennom hele oppholdet. Så måtte vi ta buss hjem. Vi hadde det KJEMPEGØY på Bringsvær, og vi synes dette var den BESTE klasseturen noensinne. Et minne for livet! Hilsen 6.trinn på Voiebyen skole.