Bilder fra Bringsvær leirskole høsten 2014

Foto: Bringsvær leirskole

 

Dvergsnes skole 6. trinn

uke 36 2014

 

Dvergsnes skole, 1.-4 september 2014.


 


Mandag 1 september 2014

Da bussen kjørte inn på plassen, fikk vi et veldig godt førsteinntrykk. Naturen var vakker og vannet skinte. Vi ble fordelt på rommene og gjorde rommene klare. Leni og Thor gav oss en varm velkomst. Vi ble delt opp i to grupper. Den ene lekte Bringsvær-gjemsel, det var gøy! De andre fikk delt ut sin egen padleåre og padlevest, som de skulle henge på sin egen plass. Så var det tid for en liten «bli kjent tur» , hvor vi fikk se mange flotte steder. Hunden til vaktmester Leif het Thelma og var veldig søt. Alle ville bli kjent med henne. Da det var tid for kanopadling, var det gøy å prøve noe utenom det vanlige, felles kanoflåte og «paddle-walk»! Vi fikk fisk til middag og krokanfromasj til dessert. Det var veldig god mat. Vi hadde også fritid før «klassens time». Der var det tid for litt informasjon.

 


 

 

 

 


Tirsdag 2.september 2014

Om morgenen dro vi opp garn vi hadde satt kvelden før. Tåka lå tett over Røynelandsvannet, det var en spennende, og nesten magisk opplevelse. Vi fikk 37 ørret! Før vi skulle sløye, veie og måle fisken og rense garnene, hadde vi morgensamling og hotellfrokost. Sløyingen var gøy for alle, men noen syntes det var rat eller ekkelt. Under kanopadlingen hadde vi kanobingo, og vi måtte padle fra øy til øy for å få tak i tallene. Noen var så heldige at de fikk bingo!. To kanoer veltet, det var en frisk opplevelse for de som ble våte. Etterpå var det bading og fritid og vannet holdt 14,8 grader.
Når klokka var halv seks spiste vi kjøttkaker i brun saus, så hadde vi en god gele dessert. Om kvelden hadde vi mye gøy underholdning, blant annet adjektivfortelling, quiz og vitser. Da det var tid for å sove var alle trøtte, og vi gledet oss til neste dag på Bringsvær.
 

 

Onsdag 3.september 2014

Vi var på Robstadnuten og Tjomsås gård. På veien opp til Robstadnuten (485 m.o.h) gikk vi i mye skog, og det var veldig gjørmete. Det var 2,5 km å gå til toppen, og på toppen var det et høyt tårn med kjempegod utsikt. Vi kunne se til steder i tjue forskjellige kommuner, og vi kunne se Randøya, hvor vi var på leirskole i 6.klasse. På vei til gården gikk vi innom Kjerran, en gård hvor det hadde bodd en familie med ni barn for ca hundre år siden. På den tiden måtte de store barna ta med seg de små, og gå til fots 7 km hver vei til skolen. Dette gjorde de tre ganger i uka. Selv om de hadde så lang skolevei, og de måtte passe på de små, ville de heller dette, enn å være hjemme å jobbe på gården!
Tjomsås gård ligger ca tre km fra Brigsvær. Der opplevde vi mye spennende! Vi kunne ha høner på hodet, holde dem, kose med kattunger, ri på hest, se på kuene, holde kaniner, hilse på hunden og mye annet gøy. Det var til og med noen av oss som hadde hånden inn i munnen på de søte kalvene, slik at de kunne suge på hånden… Det kilte og var gøy, men veldig klissete…. Når vi ble sultne, fikk vi grille pinnebrød i bålpannen og spise lunsjen ute i det fine været.

Etter lekene på kvelden hadde vi frilek ute i nydelig vær. Da mørket senket seg og stjernene kom frem, ble det store bålet tent, og vi koste oss rundt bålet. Vi var heldige som fikk oppleve denne magiske kvelden! Da det til slutt ble leggetid, var det noen få som ville prøve seg på å sove i lavoen… Det gikk bra fra begynnelsen, men til slutt ble det så skummelt at de valgte å tilbringe resten av natten trygt i sengene med de andre.

Torsdag 4.desember 2014

Denne dagen fikk vi youghurt til frokost, og så gikk vi løs på rydding og vasking. Sola skinte, og vi kunne leke når vi var ferdige. Etter det siste deilige måltidet fra Olene og Anne Britt, fikk vi diplomer med diverse utmerkelser på, og det beste rommet fikk premie av snusen. Trøtte, mette og gode løp vi ut for å leke en liten stund til før avreise… Det var nok noen som ikke klarte å holde øynene oppe i bussen på vei hjem…
Vi kom til slutt i mål på noen fantastiske dager på leirskole, og vi vil alltid huske at vi klarte «brasene» på Bringsvær!