Bilder fra Bringsvær leirskole høsten 2015

Foto: Bringsvær leirskole

 

Hellemyr skole 7A/7C 2015

uke 44 2015

 

Mandag
Mandag ankom vi Bringsvær leirskole ca. kl:11.00.
Da begynte vi først med at rektor Thor presenterte seg selv, og vi gikk inn i rommene sammen med gruppene vi ble delt i. Senere gikk vi å spiste lunsj også tok på oss tur tøy og padlet i kano. Det var flere som ville sette garn. Vi lærte om værtjeneste og hadde en nydelig middag sammen med en mektig dessert. Etter middagen hadde vi nattorientering.


Tirsdag
Tirsdag ble vi vekket kl:07.30, vi begynte med å reie sengene, rydde hyller og lufte. På vei til frokosten tok vi med oss matpakker for å smøre oss niste til lunsjen. Vi dro ut i kano og dro opp garn, til sammen fikk vi 71 ørret.
Vi sløyet fisk for å grille de på bålet i lavvoen. Den største fisken veide 244g og var 28cm lang. Den minste fisken veide 91g og var 21cm lang. Vi fikk også skyte med gevær og hadde en liten orientering før. Til middag fikk vi kjøttkaker, poteter, brunsaus og grønnsaker. Til dessert fikk vi rød gele’ med vaniljesaus.

Onsdag
På onsdag var vi på tur til en topp som heter Ropstadknuten og der var det mye myr, oppover bakker og nedoverbakker. Ropstadknuten er 485moh + 6,5m høyt tårn. Etter vi hadde vært oppe på Ropstadknuten dro vi til en gård som heter Tjomsås. På Tjomsås gård fikk vi se dyrene. Katter, kuer, okser, kalver, hester, kanin, sauer, høner og haner. Tjomsås gård er 400moh det er også Bringsvær. På Tjomsås gård fikk vi grille pinnebrød med ost, etterpå dro vi tilbake til Bringsvær. Der spiste vi kylling, ris, bourne saus og salat. Til dessert fikk vi fruktsalat og krem. Etter en stund fikk vi bade i stampa, vi var de første som fikk badet i den nye stampen. Det var 40 grader varmt. De fleste begynner å savne Bringsvær.
Torsdag
Torsdag fikk vi sove en halvtime lenger enn vanlig. Til frokost hadde vi yoghurt og snakket om pakking og vasking. Vi måtte være nøye med madrasser, dyner, puter og vasking. Til lunsj fikk vi god mat og dessert. Etter lunsjen fikk alle en diplom hver fra Thor, og de på Tjomsås var de som vant, men alle er gode vinnere. Vi padlet også kano og noen hjalp Thor med å få sauene opp på en henger, de skulle hjem til gården før vinteren. Klassene skal dra fra Bringsvær kl:13.00 med buss.