Bilder fra Bringsvær leirskole høsten 2015

Foto: Bringsvær leirskole

 

Sjøstrand skole 6. trinn

uke 46 2015

 

 

Fortsatt "badeliv" på Bringsvær leirskole andre uke i november !!

 

 

Mandag

Latteren henger løst i lufta. Alle er vel fremme på Bringsvær, og vi blir loset inn på rommene vi blir tildelt. Guttene får det ene bygget, jentene får det andre. Vi blir godt kjent med de trivelige byggene og personalet. Olene og Anne Britt står for alle de vidunderlige og deilige måltidene, som består av norsk husmannskost. De er helt eksepsjonelle, og noen fantastisk trivelige damer! Leif er vaktmesteren, en kul og tøff fyr som har en flott hund ved navn Thelma. Thor og Leni er hoved-ansatte, og er med oss på omtrent alt av aktiviteter og middagsmåltider og andre diverse opplevelser.
Mange av oss blir med ett veldig enige om at dette kommer til å bli en eksepsjonelt gøy tur, og gleder oss masse til opplevelsene som står i kø for å komme til live. Det er noen litt skeptiske tilfeller her også, som kjenner veldig på at de savner mamma og pappa eller tenker at dette kommer til å bli den verste uka i hele deres liv, med kjedelige og tunge dager. Med en gang vi ser turområdene, fellesstua, uteområdene og programmet for dagene, som er stappet fulle av gøye aktiviteter og fine opplevelser, fordufter all tvil. Dagen blir fylt av kajakkpadling, garnsetting, mørkeorientering, kosing med katter, mye latter og sprudlende glede. Når omsider middagen står for tur, blir det gledelig utveksling av syn på dagen og smil som fyller hele tilværelsen. Til slutt blir det en behagelig kveld i fellesstua med spill, leker og moro.
 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag

Dagen starter ved at Vegard blåser hull i ørene på alle som sover fredelig i senga med en lang trompet. Dagen kaller! Natten er tilsynelatende over, og det innser alle med en liten grimase. Det hadde jo vært deilig å sove bare litt til … men den tanken forsvinner raskt når frokosten står på bordet. I tillegg blir stemningen øyeblikkelig bedre når Inspektør Snusen kommer for å sjekke at alle rommene er velstelte og ryddige! Karakterer gis til alle, og mange ble fornøyde med innsatsen, samtidig som alle er oppglødde på å få en bedre karakter neste morgen. Niste blir gjort klar, sekken blir pakket. Vi får varm saft av Olene og Anne Britt på medbrakt termos, noe som blir satt utrolig stor pris på. Etterpå koser vi oss i kajakkene, vi padler ut til små holmer og skjær, padler om kapp, konkurrerer og trekker opp garnene som ble satt i går. Fangsten er svær, og bare i ett garn fikk vi rundt tretti-førti fisk!

Antallet sammenlagt kan dere jo bare drømme om …


Alle som en har lært å sløye fisk, steg for steg. Det er selvfølgelig noen som synes det er litt ekkelt, men i ettertanke gjør ikke det noe når vi får lov til å putte oppi krydder i fisken, grille den og så klart, spise den. Men moroa er ikke over ennå. Vi går jaktsti og svarer på spørsmål underveis, og får den store fornøyelsen av å skyte på blink. Og vips, plutselig er kvelden på vei. Til middag får vi kjøttkaker, og til dessert får vi gele. Den går virkelig fort unna. Leker og skrålende latter blir utvekslet hele kvelden, og som en liten ekstra bonus får vi litt godizzz …
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag

Vegard er trofast som alltid, og åpner dagen til alle med en poplåt fra Rihanna. Mange har sovet godt, og atmosfæren er god og behagelig rundt frokostbordet. Inspektør Snusen er meget fornøyd, og det samme kan vi si om elevene. Karakterene står på høyt nivå i dag, og innsatsen er stor. Det er jo ikke så rart med tanke på at alle vil vinne, inkludert lærerne. Kampen på heder og ære er brutal, omtrent hvert eneste støvkorn i vinduskarmene er borte … I dag deles trinnet inn i to grupper. Den ene gruppa begynner å gå mot en høy fjelltopp, den andre mot Tjomsås gård. Der er Gudbjørg storbonden, og hos henne får vi lov til litt av hvert. Vi lærer å fange høner og stikke fingrene inn i munnen på kalver, og får klappe alle de små, skjønne kattepusene. Pinnebrød blir spist. Etterpå bytter gruppene. Det er en flott utsikt på fjelltoppen, med utsikt til steder i over tjue kommuner.
Mange bader i stampen, som Thor varmer opp til trettisju grader. Det blir mer godizzz i kveld, som for det meste består av sjokolade, chips, lakris og annet smågodt. Deretter får alle valget om de vil sove siste natta i lavvo eller på rommene sine. Alle sovner med et stort smil klistret om munnen, for denne dagen har vært fullstendig vidunderlig.

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag

Siste dagen på Bringsvær. Vegard vekker alle med gitar og en låt som for det meste består av ordene «nå er det morn’ igjen!» . Bagasje pakkes og rom vaskes og ryddes. Alle gjør en ekstra innstas, for romprisen blir delt ut til beste og ryddigste rom. Alle får diplom for å ha gjennomført et så godt opphold på Bringsvær leirskole, og farvelklemmer gis. Nå kommer bussen, og alle skal hjem. Farvel, kjære Bringsvær!!!


Tusen hjertelig, hjertelig takk til alle dere på 6. trinn for denne fantastiske turen!