Bilder fra Bringsvær leirskole vinteren 2015

Foto: Bringsvær leirskole

 

Prestheia skole 7. trinn

uke 49 2015

 

 

Mandag:
Vi kjørte buss hit med lett snø. Da vi kom til Bringsvær fikk vi pakket ut sakene på rommet, jeg bodde på «Beverhytta». Vi akte og hadde det gøy. Den ene gruppen skulle ut å hogge juletre mens den andre gruppen (meg) hadde «Bingsværgjemsel.» Det går ut på at en skal stå på en stein mens den teller til 30 gjemmer resten seg, den som står på steinen kan ikke gå av steinen. Den roper høyt hvem som blir sett, da skal de reise seg opp og gå til steinen, etter en stund roper den «reis opp!» da blir den som er nærmest dronning eller konge.
Etter at vi lekte denne leken fant en i klassen en flaske, hun begynte å grave opp. Flasken kom fra en fabrikk og som ble lagd ned i 1880!
Vi tok med oss noen reinsdyrskin til en lavvo noen skulle sove i, vi hengte opp meiseboller.
Da vi kom tilbake akte vi og spiste middag. Til middag var det sei, potet og grønnsaker. Til dessert var det krokanfromage og vaniljesaus. Vi hadde nattorientering og akte mer. Så gikk vi inn sent for å spille spill.
Så var det NATTA!

 Tirsdag:
Vi sto opp og begynte å rydde. Det var nemlig «Snusen» som skulle komme rundt og snuse, etter det gikk vi og spiste frokost. Til frokost var det brød og pålegg. Vi hadde juleverksted hvor vi lagde en IQ test og bordkort til julebord. Etter det gikk vi i skogen får å ha bingoorientering. Vi fikk enkel bingo! Etter det skulle vi bake pepperkaker og serinakaker.
Vi fikk lagd en del pepperkaker før vi ble ropt inn for å lage potetlefser. Noen søte 80-åringer tok oss i mot og lærte oss å lage lefser og de fortalte også mye annet.
Etter det gikk vi ut og akte.Vi fikk til middag risgrøt. Folk badet i den helt nye stampen som akkurat var ferdig. Noen skulle sove i lavvo den natta.

 Onsdag:
Vi sto opp får å dra på tur. Dert yret ute og snøen var på vei til å smelte. Vi dro opp på noen topper og Kjerran. Men da vi endelig kom til Tjomsås ble alt ganske mye gøyere. Vi fikk ha høner på hodet, kose med kanin, bli slikket av kalver, hilse på sauer og kattunger, kikke på kuer og drikke gløgg. Da vi kom tilbake hadde klokken blitt mye. Vi gjorde og klare til julebord. Vi fikk ribbe og riskrem.

 Torsdag: Vi sto opp og gikk i klasserommet det vi fikk youghurt og lærte hvordan vi skulle vaske. Etter vaskinga fikk vi pytt i panna og gele med vaniljesaus. Og nå sitter jeg her, eneste frivillige til å skrive dette. Nå hører jeg faktisk bussen komme!
Ha det bra Bringsvær og takk for en fin opplevelse!