Bilder fra Bringsvær leirskole våren 2017

Foto: Bringsvær leirskole

 

Sjøstrand skole 6. trinn

uke 12 2017


Bildene er hentet fra skolens hjemmeside:
http://www.minskole.no/Sjostrand/artikkel/142362

 

Sjøstrand skole 6. trinn 20-24 mars 2017
Det har vært veldig gøy på leirskole! Vi har gjort mye forskjellig, og vi har lært masse. Vi har også greid og stå på ski sel om det var ganske lite snø.

 

 


Mandag: Når vi kom opp ble vi tatt godt imot av Leni, en lærer her på Bringsvær. Så kom alle seg til rommene og fikk pakket ut litt før det var på ski. På skituren gikk vi ned på isen og målte hvor dyp isen var. Etter det hadde vi konkurranse om hvem som greide og holde hånda ned i lengst i det iskalde vannet. Etter skituren var vi i kursrommet og fikk litt informasjon om hvordan ting skjer her på Bringsvær. Så var det klassens time og middag i vente. Vi fikk panert sei, poteter og salat. Så var det tid for trugeorientering, og deretter inn og tid for og ta kvelden.
Tirsdag: Var vi først på en liten skitur også var det tid til og dra på jaktopplegg. På jaktopplegget grillet vi pinnebrød på bålet i lavvoen, jaktquiz og vi skjøt med skiskytergevær. Og de aller fleste syntes det var veldig gøy. Etter jaktopplegget hadde vi fri til middag. Vi hadde karbonader, poteter, brunsaus og salat. Etter middagen hadde vi klassens time, og resten av dagen hadde vi aktiviteter i kursrommet og godteri i peise stua.
Onsdag: Først var vi på Tjomsås gård. Tjomsås er en gård som ligger 400moh. De har veldig mange store og små dyr f.eks. sauer/lam, hester, kuer, katter, hund, kanin og høner. Gudbjørg eier gården og er storbonde der, hun er veldig snill. Hun har alltid en historie på lur. Hun har 5 barn. De har bygd på mye nytt på den gamle gården. Gudbjørg er veldig flink til og ri. På gården har de en gedigen okse. Og Gudbjørg sa at den veide ca. ett tonn. Vi vet ikke helt hvor lenge den lever, men vi håper på at den lever lenge. Den er «pappaen» til alle kuene i fjøset. De som var her i forrige uke fikk se en lamme fødsel så de kalte lammet Perla. Perla var en liten krabat som alle ble veldig glad i. Perla var også glad i og sutte på fingrene til folk. Når vi kom hjem fra gården ble det servert kylling og ris med salat og dressing. Det var helt himmelsk! På kvelden var det «stumpen i stampen». Etter det var det bryllup med Jesper og Elgil (elgen på veggen i peis stua). Etter bryllupet var det fest med godteri og kjeks og tid for natta klemmer.
Torsdag: i dag er det tid for avreise så i dag har vi ryddet og stelt på rommene våre og det ble kåret det beste rommet. Lærerene lagde også noen diplomer til oss hvor alle fikk hver sin tittel. Det ble pytt i panne til lunsj og så var det rett ut på isen med alle sammen. Alle har hatt det nesten litt for gøy og vi skulle ønske vi kan bli her lengre.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tusen takk for oss!