Bringsvær  Leirskole
 Alle Årstider - Masse spenning - Mye lærdom - Mange muligheter

Hovedside

Leirskolen

Aktiviteter

Utleie

LEIRSKOLEBilder

Kontakt

AKTIVITETER - VANDRETURER.

Bringsvær ligger midt i smørøyet for de som ønsker å gå turer. Nyt den praktfulle utsikten fra Ropstadknuten, 485 meter over havet. Tro det eller ei: På godværsdager kan du se helt fra Byfjorden i Kristiansand i sør til Setesdalsheiene i nord. Sveip 360 grader, og du har fanget inn 16 kommuner.
Det er ca. 30-40 min, litt rask gange, å gå opp. Vi har bygd et 6 meter høyt utkikks tårn på det høyeste punktet på Ropstadknuten som forsterker følelsen av å være oppe i høyden.
Ellers er det mange tur løyper og rundløyper i området, og den gamle Fjellmannsveien går forbi her. Løypene er merket og vi låner ut kart over området til de som ønsker dette. Et annet flott turmål er Oksla der man har utsikt mot setesdalsheiene/Åseralsheiene.

SYKKELTURER
Her er det mulig å ta med sykkelen og sykle flere km videre på sykkelveien, kalt sledeveien, gjennom skogen og til Tjomsås. Derfra videre til Øvrebø kirke, Stallemo og nedover til Søgne.
Fra Bringsvær er det også en flott tur å sykle til Tjomsås og derfra til Røyknes og videre opp langs kilefjorden. Ved den gamle jernbanelinja langs Kilefjorden kan man overnatte i gapahuk og nyte friluftslivet til fulle.
Evt. å kombinere med en tur med Setesdalsbanen fra Røyknes.

AKTIVITETER I NÆROMRÅDET
Ønskes det andre aktiviteter og utfordringer er det ca. en halv times kjøring til Gokart banen
og Mineral parken på Evje. 45 min kjøring til Troll aktiv, litt nord for Evje.
Dyreparken i Kristiansand ligger 45 min kjøring mot sør.
Setesdalsbanen med stasjon på Røyknes, ligger ca. 20 min unna.

GÅRDSBESØK
Tjomsås gård ligger 3 km fra Bringsvær og kan kontaktes for gårdsbesøk. Gården tar imot elever fra leirskole n når det er vanlig drift her oppe og de kan ta imot andre besøkende etter avtale. På gården er det kyr, kalver, hest, sauer, høner og geiter.

AKTIVITETER VED LEIRSKOLEN
I vannet på Bringsvær er det meget gode fiskemuligheter og ørreten spretter. Leietakere kan fiske så mye de vil med stang, oter eller garn. Skal det settes garn må leietaker bruke garn som tilhører leirskolen. Vi har badebrygge og nydelig badevann på varme sommer dager. Leirskolen er godt utstyr med 18 kanoer, 3 robåter og padlevester. Vannet er meget godt egnet til padling, der man for eksempel kan padle rundt små øyer og finne orienteringsposter på øyene.
I lavvoen, som kan romme opptil 30 personer (20 til overnatting) kan man overnatte og tilberede måltider på bål, hvis det er ønskelig.
Vi har en liten klatrevegg, volleyballbane /fotballbane og masse plass å boltre seg på.
Uteområdet er fredelig og idyllisk. En bål plass med benker rundt og nydelig utsikt over vannet.
Vedfyrt badestamp, badstue og trimrom er disponibelt etter avtale for våre leietakere
I barmarksesongen beiter sauer ved leirskolen og barna koser seg når de kan klappe og kose med dyrene. Her er det bare å forsyne seg av innbydende natur. Vinterstid er det oppkjørte løyper og skileikeplass på uteområdet, for små og store. Det er gode snø forhold her oppe og gøye akebakker.
Her er det store muligheter for å kose seg ute i vakker natur. Velkommen !!

 

 

Bringsvær leirskole

Telefon:

38153425

E-mail: post@bringsvaer.no

Røyneland Mobil: 97164398  
4720 Hægeland      
Informasjon:
Løypekart (kommer)
Turforslag (kommer)